NYHEDER

Juli 2017
Fra 1 juli 2017 gælder der nye regler for fornyelse af kørekort.
Når dit kørekort udløber, skal  du henvende dig til Borgerservice i din kommune, hvis du ønsker at få kørekortet fornyet. Du skal medbringe foto og dit gamle kørekort. Hvis dit kørekort ikke er en EU model ( kreditkortformat), skal du også medbringe sundhedskort (sygesikringskort).
Alle kørekort der fornyels er gyldige i 15 år uanset indehaverens alder.
Ved visse sygdomme kan en lægeerklæring stadig udbedes, men tal med Borgerservice om dette.
De nye regler gælde kun til gruppe B ( almindelig bil).
Du skal være opmærksom på, at det altid er dit eget ansvar, om du er i stand til at køre bil på forsvarlig vis, eller om f.eks. træthed eller sygdom gør kørslen uansvarlig - så tal med lægen.
 
AUGUST 2017
Tilslutning til HPV-vaccinationsprogrammet; ingen grund til bekymring.
 
Vaccinen mod HPV er sikker og effektiv, og flere studier fra både Danmark og udlandet dokumenterer allerede få år efter introduktion, at vaccinen beskytter effektivt mod forstadier til livmoderhalskræft og kønsvorter.

Læs evt videre:
(links: http://www.bmj.com/content/347/bmj.f5906.long; http://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/1886177; http://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2088853)
 
Januar 2017
ÅBEN DIALOG MED DIN LÆGE
Hvis du skulle opleve problemer i Lægehuset, så tag en åben dialog med os om det. Det giver tryghed for alle.
 
 
Januar 2017
Bak dit barn op i at være fysisk aktiv
Det er en gave til børnene, hvis forældrene hjælper dem til at være fysisk aktive. Derfor lancerer Sundhedsstyrelsen kampagnen Get Moving, der skal få forældre til at hjælpe deres 10 til 13-årige børn til at være fysisk aktive. Det er nemlig vigtigt for børns sundhed og trivsel. Kampagnens budskab til forældrene er ”Støt dit barn til mere motion. Det er en gave for livet”. 
”Forældre behøver ikke at sende børnene til fodbold fire dage om ugen og svømning de sidste tre. Det kan ligeså godt være, at børnene skal cykle til skole i stedet for at blive kørt, at de går eller løber en tur med hunden, når de kommer hjem fra skole eller hjælper med havearbejdet. Det handler om at sætte nogle rammer for børnene og vise dem, at fysisk aktivitet er mange ting,” siger Tue Kristensen, projektleder i Sundhedsstyrelsen.
Læs mere på www.getmoving.dk
WHO-rapport: Health behaviour in school-aged children (HBSC) International report from the 2013/2014 study
Anbefalinger for fysisk aktivitet hos børn og unge i alderen 5-17 år
Get moving-kampagnen på facebook
 
 
MARTS 2017
"Allergiguiden" er en ny app til de allergikere, der gerne vil lære deres allergi bedre at kende. Appen indeholder en opdateret pollenkalender og pollenalarm. Du kan også oprette en symptomdagbog, som bl.a. kan hjælpe dig og din læge til at få overblik over dine allergier, krydsallergier og om din behandling kan forbedres.
 
 
FEBRUAR 2017
ÆNDRING I BØRNEVACCINATIONSPROGRAMMET
En midlertidig ændring i børnevaccinationsprogrammet træder i kraft i slutningen af uge 7. Børn, der begynder på børnevaccinationsprogrammet herefter, skal således vaccineres med vaccinen Hexyon®, der ud over at beskytte mod de sygdomme, man sædvanligvis vaccinerer mod i børnevaccinationsprogrammet (difteri, stivkrampe, kighoste, polio og Hæmophilus influenzae B-infektion), også beskytter mod hepatitis B.
 
 
FEBRUAR 2016
Med Danmarks officielle 112 app kan du starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende mobilens GPS-koordinater afsted. På den måde kan du få hjælp hurtigere.
112 app'en er gratis.
 
 
 

 

 

 

 


FEBRUAR 2016
ALKOLINJEN

Fortrolig samtale om alkoholvaner, der bekymrer dig.
Alkolinjen er en national telefonrådgivning, hvor du kan få støtte og hjælp til dit eller din pårørendes alkoholproblem. 
Vores professionelle rådgivere vejleder dig om, hvad du kan gøre for at komme videre. 
Du kan også få information om, hvor du eller din pårørende kan få mere hjælp til en positiv forandring.
RING GRATIS 80 200 500    Man - fre kl. 11.00 til 15.00
 
 
Januar 2016
HOLD STYR PÅ DINE ÅBNE RECEPTER PÅ SUNDHED.DK
På sundhed.dk kan du se, om din recept kan bruges til endnu en udlevering. Undgå at tage forgæves på apoteket eller at vente på at lægen checker det for dig - log ind på SUNDHED.DK og check dit medicinkort.
 
ROSKILDE SUNDHEDSCENTER
 
Sundhedscentret tilbud er til dig over 16 år, som er bosiddende i Roskilde Kommune.
Du kan selv henvende dig eller du kan blive henvist af din læge.
 
Livsstilsændringer i form af fysisk træning, rygeophør, sund mad og vægttab kan bidrage til at give dig et bedre liv. En større viden om din sygdom kan desuden gøre det lettere for dig at træffe de valg, der rigtige for dig.
Undervisningstilbud, hvor du får redskaber til at imødegå stress, angst og/eller depression kan støtte dig i at få mere livskvalitet, vitalitet, mening og robusthed samt en oplevelse af at kunne klare din hverdag bedre.
http://www.sundhedscenter.roskilde.dk/index.asp
 

 
GRATIS TILBUD OM RÅDGIVNING OG UNDERVISNING
www.scr.kommunikation.roskilde.dk/
Har du:

 • Hørenedsættelse
 • Svagsynethed
 • Stemmeproblemer
 • Stammen
 • Afasi
 • Dysartri
 • Tinnitus
 • Døvhed
 • Blindhed
 • Udtaleproblemer
 • ADHD

 
Kan du kontakte SCR Kommunikation, Elisagaardsvej 7, 1. sal i Roskilde
på tlf. 46 31 72 31 eller SCR.KOMMUNIKATION@ROSKILDE.DK